уторак, октобар 1

Nišlije daju predloge kako potrošiti novac iz gradske kase: Počela javna rasprava o rebalansu budžeta

0
15

Od danas do 3. oktobra traje javna rasprava o tome kako će se potrošiti višak para u gradskoj kasi. Svi građani mogu na sajtu grada Niša da vide predlog budžeta i svoje ideje, predloge i sugestije pošalju mejlom. Reč je o drugom rebalansu za ovu godinu o kojem će Skupština grada raspravljati na sledećoj sednici, sredinom oktobra.

POČELA ONLAJN JAVNA RASPRAVA O REBALANSU BUDŽETA 2024.

Gde će otići višak u gradskom novčaniku nakon drugog ovogodišnjeg rebalansa budžeta Grada Niša? Građani već mogu da predlažu, jer je javna onlajn rasprave već otvorena.

Danijela Spasojević

Danas, od 1. oktobra od 17 sati do četvrtka, 3. oktobra do 10 sati građani imaju uvid u rebalans budžeta za 2024. i određene pozicije smo prepraspodelili, a uveli smo i novu poziciju od 530 miliona dinara za finansijsku podršku radnicima bivših propalih društvenih preduzeća”, kaže  Danijela Spasović. 

Uporedo se razmatraju mnogobrojni predlozi koje su građani poslali Gradu Nišu za budžetsku potrošnju u 2025. godini, a javna rasprava, a potom i tribina za to će biti do kraja godine.

Njihovi predlozi su obrađuju i analizariju kod gradskih uprava i tome ćemo tek raspravljati odnosno o tome koji predlozi će moći, u skladu sa zakonom, da uđu u budžet za 2025. godinu”, kaže Spasović.

Na Gradskom veću usvojen je i završni račun budžeta Grada Niša za 2023. godinu, kao i finansijski izveštaji poslovanja za sva javna komunalna preduzeća tokom prošle godine.

 

Leave a reply