среда, октобар 2

Mali: Počinje novi krug nagradne igre Uzmi račun i pobedi

0
19

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da počinje drugi krug nagradne igre Uzmi račun i pobedi i da će prvo izvlačenje na RTS-u biti 26. oktobra, a poslednje 23. novembra.

On je na konferenciji za novinare najavio da će u izvlačenju učestvovati svi računi koji su do sada pristigli kao i oni koji stignu u međuvremenu i da će biti podeljeno 10 stanova.

Nastavkom nagradne igre nastavljamo da gradimo i podižemo svest građana o važnosti borbe protiv sive ekonomije i uzimanja fiskalnih računa. Ponoviću još jednom da svaki put kada neko ne uzme fiskalni račun, korist od toga ima samo onaj koji taj račun nije izdao a svi ostali su oštećeni, rekao je on.

Istakao je da je važno da se kroz ovakve nagradne igre i slične događaje, stalno govori o tome koliko je važno boriti se protiv sive ekonomije,

Prema njegovim rečima, uspešno je sproveden novi sistem e-fiskalizacije i sada Poreska uprava u realnom vremenu ima kontrolu nad svakim izdatim računom.

Ima tu još dosta toga da se uradi. Gledao sam skoro i rezultate kontrole Poreske uprave i video da ima dosta toga da se uradi kada je reč o disciplini u frizerskim i kozmetičkim salonima, pekarama, rekao je Mali.

Najavio je da će sledeće godine biti uvedena dva nova reformska paketa, a reč je o elektronskim otpremnicama i e-akcizama,

To će dodatno suzbiti prostor za bilo kakvu sivu ekonomiju, fantomske firme i igranje sa poreskim obavezama kada je država Srbije u pitanju, poručio je ministar.

Dodao je da je Srbija maksimalno posvećena borbi protiv sive ekonomije i istakao da će sledeće godine biti obeležena desetogodišnjica ove borbe te da će 2025. godine, do kada postoji definisana strategija za suzbijanje sive ekonomije, biti doneta nova za period do 2030. godine.

Leave a reply