субота, октобар 5

Građani na razgovoru sa gradonačelnikom (VIDEO)

0
18

Iako je vikend Gradska kuća je bila puna ljudi. Stotinak građana Niša došlo je na razgovor kod gradonačelnika Niša i njegovih saradnika. Problemi koje su uzložili su razni – od socijalnih do komunalnih. Otvorena vrata moraju postati praksa kako bi se zajednički rešavali problemi koji tište građane Niša.

Ovoga puta bilo je i nesvakidašnjih problema poput onog sa prebivalištem koji ima Nenad Stojković.

Nemamo prebivalište ni ja ni ćerkica jer gazda neće da nas prijavi. Izbeglica sam iz Splita, nemam ništa. Došao sam po pomoć jer ne mogu da ostvarim svoja prava. Rekli su da će pokušati preko Centra za socijalni rad da mi pomognu ako je iako moguće, kaže Nenad Stojković.

A ovo je samo jedan u nizu problema sa kojima su se građani obratili gradonačelniku.

Mi moramo primati ljude i to mora biti naša misija u budućnosti jer se moraju stvari rešavati. Neke se mogu rešavati kolektivno, neke pojedinačno. Imamo primer dobre prakse sistemskog rešavanja problema koji su građani pre mesec dana predstvili na prijemu. Dolazila je grupa ljudi koja je govorila o tome na koji način se može uređivati gradsko građevinsko zemljište i na koji način da izgrade svoje kuće ukoliko deo komunalne infrastrukture nije uređen. I videćete na sledećoj sednici Skupštine je jedna od tačaka odluka koja podrazumeva olakšavanje našim sugrađanima da mogu da grade kuće bez izgrađenog dela infrastrukture. Olakšavaćemo građanima život, da im bude lakše i da ostvaruju svoja prava, kaže gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Gradonačelnik kaže da će se truditi da što češće organizuje razgovore sa građanima jer je veliki broj onih koji žele da dođu i izlože svoj probleme i potraže rešenja.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a reply