недеља, октобар 6

Grmuša: „Do kraja sezone zakrpićemo svaku rupu u gradu!“

0
15

Za izgradnju novih ulica u Nišu, rehabilitaciju postojećih i tekuće održavanje predstojećim rebalanosom budžeta biće izdvojena dodatna 24 miliona dinara, dogovoreno je na sednici Gradskog veća. Ova odluka je deo usvojene izmene Programa uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture. Izmenama je predviđeno da se uvećaju sredstva za urbanističko planiranje i izradu tehničke dokumentacije. Za te namene na raspolaganju će biti 94 miliona dinara.

-Ono što možete videti u prethodnom periodu jeste da se Grad  okrenuo rešavanju problema oko udarnih rupa u gradu i to intenzivno radimo narednih nedelju dana, sa nekim planom da do kraja građevinske sezone, dok nam to vremenski uslovi dozvoljavaju,  mi zakrpimo svaku rupu u gradu, kazao je gradski većnik Ivan Grmuša.

U dogovoru sa Direkcijom za izgradnju grada, na terenu će biti četiri ekipe koje će rešavati problem udarnih rupa u gradu po sektorima. Inače, javni uvid u Generalni urbanistički plan biće sredinom novembra do početka decembra. U izradi tog dokumenta moći će aktivno da učestvuju i građani, a biće usvojen sledeće godine u martu ili aprilu. Gradsko veće dalo je zeleno svetlo i za izmene koje predviđaju olakšice u dobijanju građevinskih dozvola za kuće do 400 kvadratnih metara.

-To se odnosi na samu klasifikaciju objekata, što znači da su to stambeni objekti, odnosno kuće za stanovanje, do 400 kvadrata sa jednim stanom. Ne radi se o stambenim zgradama, koje mogu od zone 1 do 7 da dobiju građevinsku dozvolu, uz izgradnju nedostajuće infrastrukture, vodovod, kanalizacija, struja, telekom i gas, bez obaveze izgradnje saobraćajnice. Jedan od razloga je da pospešimo izgradnju stambenih objekata u samom gradu, naglasio je Grmuša.

Grmuša dodaje da se tako lakše i brže dobija građevinska dozvola.

Leave a reply