среда, октобар 9

Stiže novi konkurs za zamenu stolarije, fasada…

0
2

Građani Niša moći će u narednim danima da konkurišu za neke od 10 mera energetske sanacije. Gradsko veće dalo je zeleno svetlo na rešenje o raspisivanju Javnog poziva koji se odnosi na građane koji ne spadaju u kategoriju socijalno ugroženih.

Do sada je Više od 600 niških domaćinstava do sada koristilo je subvencije za zamenu stolarija, fasada, solarnih panela, kotlova, kupovinu toplotnih pumpi i druge mere.

Ovaj javni poziv će biti otvoren do utroška sredstava, ali najkasnije do 31. 12. 2024. Bitno je napomenuti da 10 dana od dana objavljivanja poziva građani će moći da podnose dokumentaciju. Ove godine imamo kao i do sada tih 10 mera, sredstva su malo veća za sufinansiranje koje omogućavamo građanima jer su i cene i inflacija koliko toliko usklađene sa tim, kaže Ivan Pavlović iz Kler-a.

Za prijavu je potreban popunjen obrazac za prijavu, dokaz o legalnosti objekta, kopije ličnih dokumenata za sve članove domaćinstva, račun za električnu energiju u prethodnih godinu dana, predmer i predračun od izvođača radova.

Vrlo je bitno napomenuti da za zamenu prozora ove godine kao i do sada neće biti potrebno ništa od dodatne dokumentacije, dok moramo da poštujemo u potpunosti zakon o planiranju i izgradnji,to jest izmene koje su od ove godine. Postoje određena rešenja, to jest dozvole, za građane koje će ishodovati dokumentaciju za termoizolaciju recimo ili ukoliko uzimaju energent koji je većeg kapaciteta od onog grejača koji su imali, dodaje Pavlović.

Građani sve informacije mogu dobiti u energetskom info centru, dokumentaciju mogu preuzeti na šalterima i sa sajta grada Niša i Klera.

Ovo je četvrta godina kako se raspisuje konkurs. Grad je opredelio ukupno 50 miliona, podeljenih u dva poziva – za ovaj i poziv za socijalno ugroženu kategoriju kpoji će biti raspisan uskoro.

Leave a reply