среда, октобар 9

Gašić otvorio novoizgrađenu halu „Prvog partizana“

0
13

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs

Ministar odbrane Bratislav Gašić otvorio je novoizgrađenu halu za kompletiranje i pakovanje municije fabrike „Prvi partizan“ u Užicu. Gašić je prisustvoao potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i fabrike „Prvi partizan“ o nabavci proizvoda iz asortimana te užičke fabrike za opremanje Vojske Srbije. Ugovor su potpisali predstavnik Sektora za materijalne resurse pukovnik Dragan Panić, u ime Ministarstva odbrane i generalni direktor „Prvog partizana“ Dobrosav Andrić.

Ministar Gašić istakao je značaj svih proizvodnih pogona „Prvog partizana“ koji nastavljaju tradiciju dugu skoro 96 godina. Kako je naglasio, tu tradiciju užičke fabrike vredni radnici gradili su skoro čitav vek na temeljima kvaliteta i pouzdanosti, a zahvaljujući stalnim ulaganjima i investicijama fabrika je napredovala i razvijala se, proširujući svoje kapacitete i unapređujući proizvodne procese.

Otvaranje nove hale „Prvog partizana“ još jedan je pokazatelj da državno i vojno rukovodstvo ulažu napore u dalji razvoj i napredak odbrambene industrije. Razvoj njenih kapaciteta mora da prati modernizaciju Vojske Srbije i to je jedan od važnijih faktora za jačanje naše odbrambene sposobnosti – rekao je ministar odbrane.

Dodao je da izgradnja novih proizvodnih kapaciteta u Užicu i otvaranje novih radnih mesta predstavlja dodatni podstrek i za mlade koji žele da nastave da žive i rade

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs

u tom gradu.

Tokom današnje posete, ministar Gašić sastao se sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima reprezentativnih sindikata, a na sastanku je bilo reči o poslovanju kompanije, planovima za nove investicije i razvojnom procesu koji bi doprineo povećanju kapaciteta proizvodnje municije.

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs

Ministar Gašić obišao je proizvodne hale „Prvog partizana“ i razgovarao sa radnicima, kojima je zahvalio na posvećenom radu kada je reč o potrebama Vojske Srbije, istakavši da na taj način doprinose i razvoju privrede zapadne Srbije.

Današnjim aktivnostima u „Prvom partizanu“ prisustvovali su šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić sa saradnicima.

Otvaranju hale i obilasku prisustvovali su direktori fabrika odbrambene industrije, pripadnici Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici lokalne samouprave i verskih zajednica.

 

 

Leave a reply