четвртак, октобар 10

U Gradskoj kući u Nišu prijem za decu povodom “Dečije nedelje” (VIDEO)

0
32

U okviru ,,Dečije nedelje’’ u Gradskoj kući u Nišu održan je svečani prijem za decu, članove učeničkih parlamenata pet niških osnovnih škola.

Zamenik gradonačelnika Niša Luka Gašević i članice Gradskog veća Ivana Cvetković i Milica Paulus družile su sa đacima i njihovim nastavnicima iz osnovnih škola “Car Konstantin”, “Vožd Karađorđe”, “Ivo Andrić”, “Stefan Nemanja” i “Ratko Vukićević”, kao i sa predstavnicima udruženja ,,Prijatelji dece“, koje se već više od 60 godina stara o potrebama najmlađih i pripremama za ulazak u svet odraslih.

Mališani su pripremili i prigodan program i priredbu za svoje domaćine, a sve pod sloganom ovogodišnje niške nedelje posvećene deci – ,,Ja sam dete, imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan’’.

 Draga deco, prelepo je danas biti među vama. Jedan mudar čovek davno je rekao da se duša leči kada ste među decom. Grad Niš, uz podršku 50 institucija i svih dobrih ljudi, organizovao je bogat i sadržajan program. Svakog dana na Trgu deca će kroz brojne aktivnosti moći da pokažu svoju kreativnost, jedinstvenu lepotu i maštu. U svakom detetu krije se radoznali umetnik i istraživač. Ovih dana kroz brojne radionice igre i pesme slavimo genijalnost svakog deteta, kaže zamenik gradonačelnika Niša Luka Gašević.

Leave a reply