недеља, октобар 13

U Nišu na deset borilišta kvalifikacije za tekvondo Gran pri turnir Evrope

0
12

Grad Niš i Sportski centar Čair domaćini su  najvećeg ovogodišnjeg tekvondo turnira u Evropi u konkurenciji kadeta i juniora.

U hali Čair okupilo se više od 1 000 takmičara iz 220 klubova iz čak 29 zemalja na turniru koji predstavlja evropske kvalifikacije za predstojeći finalni Gran pri turnir Evrope.

Grad Niš je ujedno postao i prvi grad na kontinentu koji je domaćin turnira ovog tipa, a u organizaciji Evropske tekvondo unije. Turnir, koji se paralelno održava na čak 10 borilišta, svečano su otvorili Ali Sagirkaja, tehnički delagat Evropske tekvondo unije i gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović koji je istakao da danas naš grad dobija novu lidersku ulogu u svetu evropskog sporta.

,,Danas se u Nišu ispisuje jedna nova strana evropske tekvondo istorije. 1000 boraca će kroz lepotu pokreta, disciplinu duha i tela, ali i mudrost i umerenost taktike, u Niš preseliti centar evropskog tekvonda. Na našu iskrenu radost, Niš je prepoznat kao adekvatno mesto u kome će se započeti jedna dobra sportska tradicija. Niš je grad sporta, grad koji slavi vitešku borbu, ali i čast borca i pravdu pobede“, rekao je gradonačelnik Pavlović.

Pavlović je naglasio da je održavanje ovakvih sportskih događaja od izuzetnog značaja za Niš. Kako kaže, to je odlična promocija Niša kao grada domaćina. Takođe, značajna je i  činjenica da je više od hiljadu ljudi došlo u naš grad, napunilo hotele i restorane, što je i veliki benefit za privredu Niša, kao i svaki veliki međunarodni događaj, rekao je Pavlović.

Leave a reply