понедељак, октобар 14

SC Čair obeležava 50 godina rada i postojanja (VIDEO)

0
13

Razvijanje školskog sporta, kao i izgradnja novih sportskih objekata i rekonstrukcija postojećih terena planovi su Grada Niša za naredni period, rekao je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović povodom obeležavanja pola veka postojanja SC “Čair”.

Uskoro se završavaju dva nova terena, prva u Nišu sa veštačkom travom, jedan iza klizališta i drugi kod OŠ “Sveti Sava”. Potom sledi izgradnja skejt parka i rekonstrukcija kompleksa zatvorenih bazena, rekla je na svečanoj akadmiji direktorka SC “Čair” Branaka Arnađelović.

Svečanom akademijom u sali Univerziteta u Nišu Sportski centar „Čair“ obeležio je pet decenija rada i postojanja. Prvi direktor ove ustanove bio je Božidar Stanković, zatim Miodrag Kostadinović, Nebojša Vlajković, Petar Prelević, Dragan Paunković, Bratislav Ignjatović, Dragan Perić. Danas je na čelu Čaira prvi put u istoriji ove sportske ustanove žena, koja je igrala za reprezentaciju i državna prvakinja u karateu Branka Arnađelović.

Ponosni na sve ono što smo kao ustanova uz različite probleme preživeli, ali se u SC “Čair” održavaju razne manifestacije najvećeg ranga, u svetu, i u Evropi. Najponosniji smo na to što smo većinski vlasnik KUP Radivoj Koraća što je sinonim reprezentativnih pobeda. Za nas i mene kao bivšeg sportistu je najvažnije da naši klubovi budu u najvišem rangu takmičenja i najviše pozicionirani”, kaže Aranđelović.

Zbog toga će država i grad i dalje ulagati u sportsku infrastrukturu i razvoj sporta u Nišu, najavljuju nadležni.

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisuje mnogobrojne projekte kojim lokalnim samoupravama daje na raspolaganje budžet kojim mogu da ulažu u ono što smatraju prioritetima. Do sada smo po Srbiji renovirali mnogobrojne sportske objekte”, kaže Đorđe Dabić državni sekretar ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Od većih infrastrukturnih poduhvata u proteklom periodu su renoviranje sportskog objekta pri OŠ “Mika Antić” i terena u dvorištu OŠ “Dušan Radović”, izgradnja nove kuglane. U toku je izgradnja dva terena, prva sa veštačkom travom iza klizališta i u OŠ “Sveti Sava”. Uskoro kreće zgradnja skejt parka u blizini streljane, a zatim i renoviranje kompleksa zatvorenih bazena.

Voleo bih da u narednom periodu i drugi sadržaji budu pod okriljem SC Čair i da napravimo još jedan objekat i tim podignemo broj terena koji bi bio spreman za sportske događaje i da budu dostupni deci za treninge”, kaže gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Sportski centrar “Čair” otvoren je 14. oktobra 1974. godine, kada su niškim sportistima svečano uručeni ključevi hale. Danas u okviru ove sportske ustanove rade otvoreni i zatvoreni bazeni, gradski stadion “Čair”, kuglana, stono-teniski dom, sala za borilačke sportove, klizalište, hale i tereni pri osnovnim školama “Mika Antić” i “Dušan Radović”, fitnes centar, prenoćište Čair i hala kao jedna od najvećih sportskih simbola u Nišu.

 

Leave a reply