уторак, октобар 15

Radna praksa za mlade sa invaliditetom

0
12

Regionalna privredna komora Niš poziva poslodavce da u svojim kompanijama omoguće praksu mladima sa invaliditetom i prijave se za program „Praksa po meri: radna praksa za mlade sa invaliditetom“, koji za cilj ima unapređenje zapošljivosti i kreiranje novih prilika za profesionalno usavršavanje mladih sa invaliditetom.

Očekivani rezultati programa se odnose na unapređenje mogućnosti za zapošljavanje mladih sa invaliditetom putem sticanja novih znanja i veština kroz praksu, dok će, sa druge strane, poslodavci imati na raspolaganju pilotiran model prakse za mlade sa invaliditetom, uz primenu inkluzivnih procedura, bez opterećenja za svoj budžet, navodi se u saopštenju.

Prilikom prijave, poslodavci preliminarno navode jednu ili više praktikantskih pozicija, dok će konačan izbor pozicije biti nakon realizacije treninga.

Projektni tim će, nakon definisanja i izbora pozicija, objaviti konkurs za praktikante i pružiti podršku poslodavcima u procesu odabira kandidata. Realizacija prakse je bez obaveznih finansijskih troškova po poslodavce, dok bi Forum mladih sa invaliditetom pokrio troškove prevoza i toplog obroka za praktikante. Takođe, Forum mladih sa invaliditetom pruža stručnu podršku poslodavcima tokom čitavog trajanja programa prakse.

PKS od početka podržava i promoviše  aktivnosti projekta “Posao po meri- Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, koji sprovodi Forum mladih sa invaliditetom, a na osnovu potpisanog memoranduma o saradnji.

Zainteresovani poslodavci mogu da se prijave do 7. novembra putem formulara koji se nalazi https://docs.google.com/forms/d/1GZ_X-7XuTAyRjNGkEd-Z6rp3XGGyF62iuBE1WqiSZO0/viewform?edit_requested=true.

Do sada je realizovano šest ciklusa programa radne prakse u koje je bilo uključeno 80 mladih sa invaliditetom i 50 poslodavaca.

 

Leave a reply