среда, октобар 16

Saopštenje predsednika Skupštine grada Niša Igora Novakovića

0
43

Predsednik Skupštine grada Niša Igor Novaković obratio se saopštenjem u kojem ponovo demantuje tvrdnje pojedinih medija da je i njegovo ime na spisku za isplatu zaostalih zarada radnicima propalih društvenih firmi.

Spiskovi radnika su, kako navodi, pravljeni na osnovu pravosnažne sudske dokumentacije i prijavljenih potraživanja kod stečajnih upravnika, koja nisu isplaćena.

“Svoja potraživanja sam naplatio kao razlučni poverilac još 2011. godine, shodno važećem Zakonu o obezbeđenju i izvršenju, te ne postoji nikakva mogućnost da se nađem na pomenutom spisku. I to ne za neisplaćene plate. Sve ostalo što se pominje u navodima medija, samo je načasna namera da istinu pretvore u laž i da stvarne argumente zamene jeftinim pamfletima”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, odbornici Skupštine grada Niša odlučili su da se radnicima propalih niških firmi u naredne četiri godine isplati više od dve milijarde dinara zaostalih zarada koje čekaju decenijama. Rebalansom gradske kase 530 miliona dinara izdvaja se za isplatu prve rate. Novac bi trebalo da dobije oko 6.000 ljudi.

 

 

 

Leave a reply