понедељак, октобар 21

MERIDIAN FONDACIJA OBEZBEDILA JOŠ JEDNO PORODILIŠTE – Najveća humanitarna akcija zaokružena donacijom u Nišu

0
15

Meridian fondacija donirala opremu za transport porodilja ginekološkoj klinici u Nišu

Opremanje porodilišta i ginekoloških klinika širom zemlje, poduhvat je koji je započet u maju mesecu ove godine, kada je cela Srbija stala u dve reči: Skeniraj. Pomozi!

Realizacijom društveno-odgovorne akcije „Skeniraj, pomozi.“, koja je organizovana uz podršku košarkaškog kluba Crvena zvezda Meridianbet i mnogi drugih, Meridian fondacija je uspela uspešno da opremi porodilišta i pedijatrijske klinike u Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu i Subotici. Poslednja stanica na putu humanosti, za ove ljude velikog srca bio je Grad Niš, administrativni centar južne i istočne Srbije.

https://www.youtube.com/watch?v=FMgl8a-IRDo

Sa ambicijom pružanja što boljih uslova za operativni transport porodilja, predstavnici Meridian fondacije posetili su medicinsko osoblje Klinike za ginekologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i tim povodom rukovodstvu klinike uručili prigodnu donaciju u vidu transportnih kolica.

– U sklopu velike humanitarne kampanje „Skeniraj. Pomozi“, do sada smo posetili veliki broj mesta i gradova gde smo lokalnim porodilištima donirali potrebnu pomoć. Imali smo prilike da budemo gosti Kliničkog centra u Nišu i Klinike za ginekologiju i akušerstvo, gde smo donirali dvoja strečer kolica za potrebe njihovih pacijenata – istakao je Stefan Todorović, predstavnik Meridian fondacija.

Direktor odeljenja za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra u Nišu, primio je ovu vrednu donaciju i iskazao svoju izrazitu zahvalnost za učinjeno delo.

– Zahvaljujem se Meridian fondaciji na ogromnom trudu koji su uložili da doniraju nešto što će pacijenti da koriste. Ovo je jedna divna prilika da boravak naših pacijenata učinimo što kvalitetnijim. Reč je o strečer kolicima koja se koriste za prevoz pacijenata. Dobili smo dvoja kolica, namenjena su prvo za porodilište, a drugo i za operativni deo i u njima se prevoze porođene žene nakon operacija do svojih soba. Do sada smo imali kolica koja su stara oko četrdeset, pedeset godina i naša najstarija babica koja ove godine ide u penziju ne zna kada su ona nabavljena, jer su je ta kolica dočekala kada je počinjala da radi – izjavio je Dejan Mitić, direktor GAK u Nišu.

 

Donacije već spomenutim gradovima uključivale su razne medicinske uređaje i instrumente neophodne u svakodnevnom radu zdravstvenih radnika, kao i opreme za negu novorođenčadi i njihovih majki.

 

Briga o majkama i njihovim bebama imperativ je koji zahteva uključivanje svih društvenih aktera, a Meridian fondacija je institucija koja već godinama unazad podržava rad mnogih porodilišta i pedijatrijskih bolnica širom zemlje.

 

Doprinos zdravstvu nije samo moralna obaveza, več je to osnova za izgradnju zdravijeg i srećnijeg društva. Investiranjem u javni zdravstveni sistem naše zemlje, Meridian fondacija je nizom društveno-odgovornih akcija do sada već pomogla rad preko 100 zdravstvenih ustanova, kojima je donirala pomoć u vidu medicinske, tehničke i razne druge opreme.

 

Tim Meridian fondacije se na ovome sigurno neće zaustaviti, već će se potruditi da u i narednom periodu opseg svog humanitarnog delovanja podigne na još veći nivo, stvarajući potrebne uslove za neke nove donacije i podrške zdravstvenom sistemu Republike Srbije.

 

 

 

Leave a reply