уторак, октобар 22

Humanitarni meč u malom fudbalu za lečenje pet dečaka: SMS “5” NA 3091

0
10

Humanitarna Fondacija Jedro u sredu uveče organizuje humanitarnu utakmicu u malom fudbalu za pomoć u lečenju petorice dečaka koji boluju od Dišenove mišićne distrofije. Među njima je i Nišlija Danko Ranđelović. Dišenova mišićna distrofija je opaka genetska bolest koja uglavnom napada dečake, i procenjuje se da u Srbiji ima oko 200 obolelih. Po rođenju, deca se normalno razvijaju, a prvi simptomi javljaju se između treće i pete godine u obliku mišićne slabosti i gubitka mišićne mase.

Postoji inovativna terapija koja ne može da izleči bolest, ali može znatno da je uspori ili čak zaustavi. Važno je da ga deca prime dok su još na nogama, kaže Dankov otac Dalibor Ranđelović.

Zato se i organizuju humanitarne akcije, a ovaj meč u malom fudbalu između ekipe iz fabrike Leoni sastavljene od kolega Dankovog oca i KMF Kalča Memoris igra se na terenu OŠ Mika Antić, u sredu od 19 h.

Ulaz je Slobodan, a sav prihod koji ovom prilikom sakupimo biće usmeren za lečenje naših pet dečaka.  Možete pomoći i slanjem SMS-a sa porukom “5” na broj 3091, kao i preko online aukcije Fondacije Jedro. Više informacija na https://jedrofondacija.com/aukcija/

Leave a reply