среда, октобар 23

„Palilulska fer plej liga“ u malom fudbalu

0
10

Na terenu OŠ “Kralj Petar Prvi” Niš počela je “Palilulska fer plej liga” u malom fudbalu. Prva dva kola igraće se narednih mesec dana, a finalni turnir biće naredne godine.

Sport i zdravi stilovi života najbolje se promovišu na školskom terenu. “Palilulska fer plej liga” u malom fudbalu ima upravo taj cilj – da osnovce podstakne da se bave sportom. Prvo kolo počelo je na terenu Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” u Nišu.

Promoter je proslavljeni fudbaler Radničkog Saša Caki Stojanović.

Sve ovo me podseća na prošlost, kada sam ja išao u ovu školu i kada sam na ovom terenu isto ovakve turnire igrao. Ovde me je verovatno neko video, posle toga sam nastavio, kaže Saša Caki Stojanović. 

Jedna fenomenalna akcija, koju ja podržavam i kao bivši učenik Osnovne škole “Kralj Petar Prvi”, kao sada direktor omladinskog pogona Radničkog iz Niša. Najveći broj talenata ponikao je odavde, kaže fudbalski trener Saša Mrkić. 

Ligu u malom fudbalu realizuje Gradska opština Palilula u saradnji sa školama, istaknutim sportskim radnicima, profesorima fizičke kulture. 

Palilulska fer plej liga u malom fudbalu odvijaće se u dva dela – to su jesenji i prolećni, a učestvovaće učenici od trećeg do šestog razreda osnovnih škola: „Kralj Petar Prvi“, „Branko Radičević“, Branko Miljković“, „Kole Rašić“, „Bubanjski heroji“, „Desanka Maksimović“, „Specijalne škole Bubanj“.

Ovde će se igrati prva dva kola, a finalni turnir biće sledeće godine.

Leave a reply