четвртак, октобар 24

Toplana Niš: Gradiće se nove kotlarnice na gas (VIDEO)

0
18

Niška Toplana 96 odsto energije proizvodi iz prirodnog gasa, a preostala četiri procenta iz mazuta, lakog lož ulja i električne energije kao primarnog energenta. U narednom periodu na Panteleju će biti izgrađene dve kotlarnice na prirodni gas koje će zameniti postojeće na mazut.

Danas je izašla preliminarna lista Konkursa Ministarstva za zaštitu životne sredine, Grad Niš je jedan od šet gradova koji su na preliminarnoj listi izabrani. Ministarstvo će da dinara Gradu i Gradskoj Toplani 126 miliona dinara za izgradnju dva nova toplotna izvora, kaže direktor Toplane Predrag Milačić.

Dodaje da će biti izgrađeni u dvorištu OŠ „Stefan Nemanja“ i dvorištu pošte u Knjaževačkoj ulici i zameniće kotlarnice na mazut u ovim delovima grada.

U Republici Srbiji se 82 odsto toplotne energije dobija iz prirodnog gasa.

O početku grejne sezone razgovaralo se i na Simterm konferenciji u Nišu. Cene su promenjene pre starta, a energenata ima. U niškoj toplani i toplani Mašinskog fakulteta sve je počelo bez problema.

Na Simterm konferenciji se razgovaralo o toplanama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, ali i o mnogim projektima koji se na teritoriji čitave Srbije izvode.

Leave a reply