петак, октобар 25

Momirović u Nišu: Srbija i Uganda jačaju ekonomsku saradnju (VIDEO)

0
17

Potpisan je važan sporazum o vazdušnom saobraćaju koji je samo prvi korak u približavanju ekonomija i naroda Srbije i Ugande, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon prvog zasedanja Mešovite komisije za trgovinsku saradnju između Srbije i Ugande. Momirović dodaje da trgovinska rezmena u prethodnom periodu nije bila stabilna, kretala se do 65 miliona evra, pa je zadatak da u narednim godinama ona pređe 100 miliona evra i nastavi da raste.

U Nišu je održano prvo zasedanje Mešovite komisije za trgovinsku saradnju Srbije i Ugande. Nakon zasedanja potpisan je Sporazum o vazdušnom saobraćaju između ove dve zemlje.

Ministar Tomislav Momirović kaže da dobri politički odnosi koji postoje moraju polako da se prebace na sferu ekonomije, trgovine, investicija, ali i turizma i kulture.

Ministar Momirović je dodao da je jedan od osnovnih pravaca ekonomske politike Srbije revnomerni regionalni razvoj.

Prethodnih godina puno novca investirano u niški aerodrom, podignut je putnički saobraćaj i sada se mora raditi i na razvoju trgovinskog saobraćaja. Ovo je korak koji nije mali i oslanja se na prijatelje iz Ugande i na nihovog specijalnog trgovinskog predstavnika koji je iz Niša i to će puno značiti za ekonomiju ovog grada, zaključuje Momiović.

Ministar Momirović se zahvalio Ugandi zato što poštuje teritorijalni suverenitet naše države i zato što je prilikom glasanja o Rezoluciji oko Srebrnice u Ujedinjenim Nacijama bila uzdržana.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a reply