петак, октобар 25

Vodosnabdevanje Malče: Ima li rešenja? (VIDEO)

0
18

Sednica Skupštine Gradske opštine Pantelej, na kojoj je trebalo da se raspravlja o problemu sa vodosnabdevanju u Malči je održana, ali dnevni red nije usvojen. Predsednik Opštine Dragan Pavlović objašnjava da je izgradnja vodovodne mreže u ingerenciji grada i da su na zahtev Opštine u prethodnom periodu izgrađeni prvi i drugi vod, ostaje da se izgradi treći.

Problemi sa vodosnabdevanjem u Malči na sednici Skupštine Gradske Opštine Pantelej i to na zahtev opozicije. Počela je sednica, ali dnevni red nije usvojen.

Problem je druga tačka koja je morala da ima sa sobom i prateći dokument zapravo trebalo je podneti predlog neke odluke o kojoj ćemo glasati. Predloga odluke nije bilo i s tim u vezi sednica je održana ali dnevni red nije usvojen, kaže predsednik SO Pantelej Saša Novićević. 

Evidentno je da ne žele da raspravljaju o problemu, ali naš narod ono kaže: Ako neće breg Muhamedu, Muhamed će brenu, tako da ćemo imati tu raspravu, ja sam ubeđen, i koliko danas ću razgovarati sa šefovim odborničkim odborničkih grupa u gradu Nišu da to bude tačka dnevnog reda na sledećoj sednici skupštine grada Niša, kaže odbornik opozicije u GO Pantelej Slaviša Dinić.

Nije problem da razgovaramo, razgovaraćemo na dnevnom nivou, evo možemo sada svi i odbornici pozicije i opozicije da pređemo gore u kancelarije da sednemo da razgovaramo i da nađemo najbolja rešenja i neke dalje zahteve, kaže predsednik GO Pantelej Dragan Pavlović. 

Problem sa vodosnabdevanjem u Malči je dugogodišnji. Opština nije zadužena za izgradnju vodovodne mreže u selima, već to radi grad, kaže Pavlović. Dodaje da je na inicijativu prethodnog rukovodstva i s obzirom na vanrednu situaciju koja je postojala u tom trenutku u Malči, grad započeo izgradnju nove vodovodne mreže. Završeni su prvi i drugi vod, ostaje treći.

Možemo govoriti o tom gornjem delu sela koje ima problem sa vodom i nakon izgradnja ova prva dva voda. U toku izgradnja trećeg voda koji obuhvata nekih 78 kuća i ostalo je spajanje ispod regionalnog puta za šta lično znam jer smo se informisali kao veće gradske opštine Pantelej, u toku postupak izdavanja dozvole Puteva Srbije za prekopavanje ispod regionalnog puta i spajanja prvog drugog voda sa trećim vodom, kaže Pavlović. 

Pavlović napominje da Opština ima odluku o upravljanju seoskim vodovodima i da je ona zadužena samo za sankcionisanje nelegalne i neracionalne potrošnje i kontrolu ispravnosti vode. Napominje da bi priključenje na gradski vodovod bilo trajno rešenje ukoliko se ukaže prilika i ukoliko bude postojala mogućnost za tako nešto. Ali, da li bi prelazak bio u celosti ili bi se postojeća kaptaža dopunjavala vodom iz gradskog sistema o tome treba da odlučuju stručnjaci, zaključuje Pavlović.

Leave a reply