понедељак, октобар 28

Novaković potvrdio: U zakonskom roku sazvaću vanrednu sednicu koju traži opozicija

0
9

Vanredna sednica Skupštine grada Niša koju opozicija traži biće zakazana u zakonskom roku, potvrdio je za TV Zona plus, predsednik Skupštine Igor Novaković

Odbornici opozicije, njih 28, predali su danas Skupštini grada Niša zahtev za održavanje vanredne sednice na kojoj bi se, između ostalog, razmatralao i razrešenje predsednika Skupštine grada Igora Novakovića, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srbije.

U predlogu dnevnog reda je i razmatranje izveštaja Državne revizorske institucije o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja budžeta Grada Niša za 2023. godinu.

Traži se i formiranje Anketne komisije koja će utvrditi činjenice i odgovornosti nosilaca izvršne vlasti u trošenju budžetskih sredstava od 1. januara 2023. godine do 31. avgusta 2023. godine.

Tu je o predlog o trajnoj zabrani istražnih prava za geološka istraživanja i rudarenja kraj vodoizvorišta “Studena” i u zoni Specijalnog rezervata prirode I i II stepena zaštite.

Prema Poslovniku Skupštine Grada Niša, član 71, predsednik Skupštine je dužan da sazove sednicu “na pisani zahtev Gradonačelnika, Gradskog veća ili jedne trećine odbornika, i to u roku od sedam dana od dana podnošenja zahteva, tako da dan održavanja sednice bude najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja zahteva.”

Prema istom članu, pisani zahtev za sazivanje sednice Skupštine mora da sadrži predlog dnevnog reda sednice.

Leave a reply