Svima dobro poznat školski restoran “Marger”, koji je služio učenicima Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu za praksu, sada je komercijalni ugostiteljski objekat za sve Nišlije. Učenici tu i dalje da pripremaju hranu, a jelovnik je jeftiniji za oko 20 odsto u odnosu na ostale restorane. Restoran je otvoren u okviru 70 godina postojanja Ugostiteljsko-turističke škole.
Rolovana piletina sa spanaćem, sa šargarepom, koktel ćevapčići, mini pljeskavice, uštipci, slatki čokoladni mafini sa šlagom, voćni aranžman – sve su to pripremili učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu, koja obeležava 70 godina postojanja. Školski restoran “Marger” u kojem su učenici te škole godinama obavljali praksu od sada je komercijalni ugostiteljski objekat za sve Nišlije.
“Marger mućkalica” je njihov specijalitet.
Hrana koju učenici pripremaju u “Margeru” jefitnija je za oko 20 odsto u odnosu na jelovnike u drugim restoranima i kafanama.
U ponudi su kako tradicionalna jela, tako i jela moderne kuhinje. Mi imamo modernu kuhinju u kojoj kulinarski tehničari obavljaju praktičnu nastavu. Pozivamo sve posetioce da dođu u restoran ”Marger” , gde će učenici pripremiti i poslužiti jela za njih s ljubavlju i pažnjom, kaže organizator praktične nastave Marijana Andrić.
Ukoliko dođe veći broj ljudi ovde, naša deca poslužuju, pripremaju veći broj obroka. Oni još stiču ta praktična znanja. Oni sutradan mogu odmah da se zaposle ili otvore svoj objekat. Planiramo da napravimo pravilnik o nagrađivanju, kaže direktorka Ugostiteljsko-turističke škole Niš Dragana Minčić.
Sve je počelo 1966. godine kada je otvoren školski restoran “Jadran”, koji danas nosi naziv po delu grada u kojem se nalazi. Restoran nije radio nekoliko godina zbog pandemije korone. Sada je otvoren radnim danima od devet ujutru do 21 uveče.