Adaptivno plivanje za osobe sa invaliditetom

Adaptivno plivanje za osobe sa invaliditetom

DSCN4793Adaptivno plivanje je dobro za razvoj motornih sposobnosti osoba sa invaliditetom, ali i jačanje njihovog duha i stvaranje osećaja pripadnosti društvu.U cilju uključivanja osoba sa invaliditetom u sportske aktivnosti seminar za trenere koji će ubuduće držati ovakve obuke organizuje se sutra u Nišu na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. Četvrti seminar ove vrste u Nišu tradicionalno podržava gradska opština Pantelej.

Nemanji Tadiću amputirana je noga. Nakon operacije razmišljao je samo o jednom – da li će moći da hoda. Ipak, nije odustao. Kaže da je rešio da može da se bavi sportom kao i drugi mladi ljudi. 2009. godine odlučio se za adaptivno plivanje, a sada je već dogurao do paraolimpijskog reprezentativca.

Seminar iz adaptivnog plivanja za osobe sa invaliditetom održava se u subotu na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje vodiće vrhunski autoriteti u oblasti adaptivnog plivanja, paraolimpijskog plivanja i lideri domaće plivačke struke Milivoj Dopsaj, Marko Aleksandrović, Dragan Radovanović, Bojan Jorgić i Viktor Ristić.

Četvrtu godinu zaredom seminar organizuje Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije uz podršku Gradske opštine Pantelej.

Trenutno u Srbiji ima preko 100 osoba sa invaliditetom koje se aktivno bave plivanjem. Mnogi od njih se takmiče i osvajaju medalje.[mom_video type=”youtube” id=”uGy5OLd5nrc”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com