Agencija: Stanković mora biti smenjen!

STANKOVIC AGENCIJA.mpg_snapshot_00.39_[2014.12.22_11.17.02]Agencija za borbu protiv korupcije još jednom je zatražila je da se zamenik predsednika Skupštine Niša Nenad Stanković zbog sukoba interesa razreši funkcije.

Gradski odbornici na poslednjoj sednici većinom glasova odlučili da ne smene Stankovića, a Agencija takvu ocenjuje neodgovornom. U saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije se navodi da je Skupština postupila nesavesno, time što je Stankovića, uprkos njenom nalogu, ostavila na mestu zamenika.

Sam Nenad Stanković negira bilo kakvu odgovornost, tvrdi da se postupak o njegovoj smeni ne može ponovo vratiti u Skupštinu, ali i dodaje da će, ako se to desi, postupuiti samo onako kako mu naloži stranka čiji je član.

Stanković objašnjava da u njegovom slučaju nema sukoba interesa, i da je saopštenje Agencije zapravo rešenje prvostepenog organa još iz avgusta 2013. godine, nakon čega se on dvaput žalio, a poslednje rešenje iz jula ove godine, kako tvrdi, delimično poništava optužbe.

Predsednik Skupštine Mile Ilić kaže da zvanični dokument Agencije još nije stigao, i da do tada optužbe u saopštenju ne želi ništa da komentariše.

Stanković dodaje da se krajem novembra žalio Upravnom sudu, kaže da za funkciju zamenika Skupštine ne prima platu, već da je jedino zaposlen kao zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Niša.