недеља, јул 14

AKO SU MOGLI SAUDIJCI, ŠTO NE BI MOGLI I MI? (VIDEO)

0
23

Saudijska Arabija napravila je prvo veliko iznenađenje na Mundijalu savladavši favorizovanu Argentinu rezultatom 2:1. Argentinci su poveli a Saudijska Arabija uspela da stigne do preokreta.

U drugom meču Danska i Tunis odigrali su 0:0.

I dok se Mundijal polako zahuktava naši momci čekaju svoju premijeru protiv Brazila.

Naši reprezentativci, Filip Ðuričić i Nemanja Gudelj, saglasni u tvrdnji da ako su Saudijci mogli da “sapletu“ favorita, onda mogu i Orlovi.

„Videli smo da je sve moguće, Saudijska Arabija je pobedila Argentinu, ali će naša utakmica protiv Brazila sigurno da bude drugačija. Kao i uvek fokus je našoj igri, kao i dosad, bitno je da verujemo u sebe i svoje kvalitete“, rekao je Ðuričić na konferenciji za medije u Dohi.

Gudelj se nadovezao na Ðuričićeve reči i dodao da je atmosfera u ekipi sjajna, kao i da su velika očekivanja od nacije dodatni motiv.

„Sami smo zaslužili velika očekivanja kroz kvalifikacije i sada je nama da ta velika očekivanja opravdamo“, istakao je Gudelj.

Na pitanje da li su brazilski bekovi Danilo i Aleks Sandro „slabe tačke“ Ðuričić se nasmejao i rekao:

„Slabe tačke fudbaleri Juventusa? Siguran sam da Brazil ima mane, ali ne bih da ih otkrivam“.

Ali, otkrio je da je meč protiv Brazila ostvarenje dečackog sna, s obzirom na to da mu je u Kataru, baš kao i Gudelju, prvi Mundijal u karijeri.

„Kao dečak ispred zgrade sam igrao fudbal i sanjao finale Svetskog prvenstva protiv Brazila. Epilog sigurno pretpostavljate, a voleo bih da sada bude isti“, rekao je Ðuričić.

Gudelj je naglasio da pritisak o kome se stalno priča ne predstavlja problem i dodao da je najvažnije da su svi spremni.

„Jedva čekamo utakmicu, nebitno je ko će igrati, tim je iznad svakog od nas i spremno dočekujemo meč“, istakao je Gudelj.

Utakmica između Brazila i Srbije igra se u četvrtak od 20 sati.


Leave a reply