TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo IZ PRAVOG UGLA KRUŽNOM LINIJOM 018 Kultura PROJEKTI 2021 Udarne VESTI

ANASTASOV: NALAZIŠTE MEDIJANA OTVARA SE NA PROLEĆE (VIDEO)

Arheološko nalazište Medijana trebalo da bude otvoreno na proleće naredne godine, kaže za Zonu plus resorna većnica Grada Niša Adriana Anastasov. Ostalo je još da se završi izgradnja šetnih staza. Nakon otvaranja Medijane nastaviće se arheološka istraživanja, što će dodatno biti zanimljivo turistima, smatra Anastasov.

Arheološko nalazište Medijana svoja vrata za posetioce i turiste otvara na proleće, najavljuje gradska većnica Adriana Anastasov. Ranije je najavljeno da će nalazište biti otvoreno do kraja ove godine, ali svi radovi još nisu završeni.

 

Mi smo na zadnjoj projektnoj aktivnosti, a to je izgradnja šetnih staza, odnosno turistička prezentacija Medijane. Mi to završavamo, ali bila je potrebna izmena građevinske dozvole i neki detalji u sradnji sa Ministarstvom građevine i mi se nadamo da će to na proleće biti otvoreno. Što ne znači da mi nećemo nastaviti arheološka istraživanja, samo će biti sve otvorenio za javnost i mislim da će turistima biti zanimljivo da vide arheologe koji nastavljaju istraživanja u Medijani, kaže Anastasov.

Nalazište Medijana zatvoreno je od 2013. godine, a 2018. Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj preuzela je projektne aktivnosti, u okviru programa “Gradovi u fokusu”, uz podršku Ministarstva kulture i Grada Niša.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com