ANASTASOV: ZAVRŠETAK I OTVARANJE MEDIJANE – NA PROLEĆE (VIDEO)

ANASTASOV: ZAVRŠETAK I OTVARANJE MEDIJANE – NA PROLEĆE (VIDEO)

Radovi na arheološkom nalazištu Medijana su pri samom kraju, a sve bi trebalo da bude gotovo na proleće, rekla je većnica Grada Niša zadužena za kulturu Adriana Anastasov.

Adriana Anastasov

Medijana je dobila izmenu građevinske dozvole za izgradnju šetnih staza I završetak krova, što je započeto pre više godina. Mislim da je već raspisan tender za izvođeče radova. Ne želim da izlazim sa konkretnim datumom, ali zaista smo u finalnom delu” – rekla je Anastasov.

Kako objašnjava, to je arheološki park i spomenik kulture od izuzetnog značaja, pa je procedura za sve radove jako velika, zbog čega su se radovi odužili.

Dodaje da se u budžetu Narodnog muzeja nalaze potrebna sredstva za zapošljavanje novih radnika na Medijani, da je Grad uradio sve što je bilo potrebno, kao i da su i JKP Naissus i JKP Mediana učestvovali u tome da nalazište izgleda kako izgleda sada.

Završetak projekta se očekuje na proleće. Od tog trenutka Medijana više nikada neće biti zatvorena i sve što se bude od projekata realizovalo radiće se pod budnim okom javnosti i građana”, rekla je većnica.