Andreja još čeka odgovor lekara

ANDREJA.mpg_snapshot_00.08_[2014.09.29_18.51.32]Ni nedelju dana nakon pregleda konzilijum lekara u Tiršovoj još nije odogovorio porodici Stevanović, da li mala Andreja koja boluje od izuzetno retke bolesti kostiju, može da se leči u zemlji ili ne. Od toga zavisi da li će fond odobriti novac za lečenje devojčice u Rusiji. Odgovor su najpre najavili za prošli petak, pa za ponedeljak, ali se još ne oglašavaju. U međuvremenu Stevanovići su zakazali operaciju u Rusiji. Da li će, međutim, Andreji pomoći ruski lekari, zavisi od odgovora konzilijuma, ali i para koje porodica pokušava da sakupi.

Porodica Stevanović je očajna. Još ne znaju odluku konzilijuma u Tiršovoj, od koje zavisi sudbina male Andreje. Šestogodišnje devojčice koja boluje od retke bolesti i nema kost potkolenice. Hoće li Fond platiti odlazak i lečenje Andereje u rusiju, zavisi od tog odgovora. A on ne stiže.

Čekamo, šta nam je drugo preostalo. Poslednjih meseci i godina samo to i radimo. Nadam se da ćemo da dočekamo da Andreji bude bolje,kaže otac male Andreje, Goran Stevanović.

Narodni poslanik iz Niša Dušan Milisavljević, koji je sa porodicom bio na konzilijumu u Beogradu, kaže da je ogorčen oklevanjem njegovi kolega iz Beograda.

Ljut sam kao čovek i kao lekar, potrebno je tako malo da jedan mali, dečiji život bude spasen. Ne znam zašto je problem reći da li, ili ne mogu da pomognu Andreji, priča Milisavljević.

Andreja je bolesna od rođenja. Lečena je najpre ovde, ali kada joj je preporučena operacija u Rusiji, Republički fond zdravstvenog osiguranja odbio je zahtev porodice uz obrazloženje da za Andrejinu bolest ne postoji šifra u propisima Fonda. Za operaciju je potrebno oko 20 hiljada evra, a sa poslednjom donacijom niškog „Parking servisa“, do sada je prikupljeno oko polovine potrebnih sredstava.

[mom_video type=”youtube” id=”GU6LG_8DSQ0″]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com