Apelacioni sud ukinuo odluku: do daljeg bez izručenja niških “hakera” u SAD!

Apelacioni sud ukinuo odluku: do daljeg bez izručenja niških “hakera” u SAD!

Navodni “hakeri” iz Niša, njih destoro koji su osumnjičeni za digitalnu prevaru tešku 70 miliona dolara, do daljeg će ostati u Srbiji, jer je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu odluku i naložio ponovno odlučivanje o molbi Sjedinjenih Američkih Država za njihovo izručenje.

Odlukom Apelacionog suda ukinuto je rešenje prvostepenog suda od 23. oktobra prošle godine kojim je bilo utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje osumnjičenih u SAD.

“Apelacioni sud smatra da su „izostali razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, dok su ostali nejasni razlozi koji su dati, pri čemu je i činjenicno stanje ostalo nepotpuno utvrđeno”, naveli su u Apelacionom sudu.

Sedmoro okrivljenih iz Niša konačnu odluku o izručenju SAD čekaju u kućnom pritvoru, dok su trojica okrivljenih još uvek u pritvoru.

Jedan osumnjičeni, A. S. (32) iz Niša, bio je saglasan sa izručenjem SAD, pa je njegova ekstradicija realizovana 4. februara.

Osumnjičeni se terete da su na internetu prodavali svoje platforme za binarne opcije predstavljajući se kao „lider na svetskom tržištu binarnih opcija“.