TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Ekonomija region i Srbija Udarne

Atanasković u D-Company: Poziv privrednicima da konkurišu za programe pomoći (VIDEO)

Delegacija Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije i Regonalne razvojne agencije Jug posetila je firmu D-Company u Babušnici u okviru akcije obilaska privrednih subjekata širom Srbije, koja se realizuje radi uspostavljanja dijaloga sa privrednicima i promocije programa podrške koji mogu da koriste.

“Pozivam sve privrednike iz Srbije da konkurišu za sredstva koja ministarstvo obezbeđuje ove godine kroz četiri programa pomoći”, rekla je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

D-COMPANY: NISMO OTPUSTILI NI JEDNOG RADNIKA!

D-COMPANY

D-Company je jedna od četiri firme sa područja Babušnice koje su uspele da održe poslovanje uprkos epidemiji korona virusa i zaposle nove radnike. D-Company koja se bavi proizvodnjom kalupa francuskom Mišelinu trenutno zapošljava 400 radnika.

Do sada je koristila programe države pomoći i planira i u budućnosti nova ulaganja uz podršku države.

“Iako je bila protekla godina bila teška nismo otpustili ni jednog radnika”, kaže vlasnik D-Company Dragan Ćirić.

Predsednica Opštine Babušnica Ivana Stojičić ističe da, iako ovo područje spada u devastirana, primeri uspešnih firmi pokazuju kako uz viziju i volju može dobro da se privređuje. Načelnica Pirotskog okruga, Dragana Tončić najavljuje da očekuju nove investitore u Slobodnoj zoni Pirot.

Prošle godine je Ministarstvo privrede za pomoć privrednicima izdvojilo šest milijardi dinara, a u ovoj 450 miliona dinara za razvoj preduzetništva. Za investiciona održavanja proizvodnje i kupovinu razne opreme i mašina u 2021. iz republičkog budžeta izdvijeno je 200 miliona bespovratnih sredstava.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com