Avramović: Veliko interesovanje za let Niš – Bazel

Avramović: Veliko interesovanje za let Niš – Bazel

wizzair 4Tek što je obelodajeno da su grad Niš i niskobudžetna avio kompanija Vizer potpisali ugovor, karte za prve letove, koji će krenuti tek od 3. jula već su planule. Promo cena za let do Bazela od 1699 dinara ni za osiramoašene niške novčanike nije previsoka. Ostao je još mali broj karata za dva, od četiri promo leta po ovoj ceni. Sa porastom interesovanja, raste i cena čak i do deset hiljada dinara, kaže Bojan Avramović iz Regionalne razvojne agencije Jug.

Ugovor sa Vizerom sklopljen je na tri godine, a grad Niš do prvog uzletanja aviona mora da tehnički uredi i opremi aerodrom.

Od ovih letova se očekuje mnogo i za grad, ali i za sam aerodrom, koji je već godinu dana bez redovne linije, a zaposleni u teškom položaju. Ipak, sindikati niškog aerodroma za sada ne reaguju na sklapanja ugovora Aerodroma „Car Konstantin“ sa mađarskom avio-kompanijom Vizer iz Mađarske koja bi 3. Jula trebalo da počne niskotarifne letova između Niša i Bazela. Predsednik sindikata „Nezavisnost“ niškog aerodroma Milan Jovanović TV Zona plus je rekao da ima obaveze i da ne zna ni da li će moći narednih dana da govori na tu temu. Tokom dana TV Zona plus nije uspela ni da telefonski stupi u kontakt sa v.d. direktorom, Vladicom Đurđanovićem.[mom_video type=”youtube” id=”XTizRmNfdF8″]