Banjci sređuju prilaz sportskom centru

vrtiste-uredenje-3U Niškoj Banji u toku je velika akcija uređenja potpuno zapuštenog dela oko sportskih terena u Vrtopu. Zajedno sa devojkama i mladićima iz Kancelarije za mlade, zaposlenima u opštini i Direkciji za upravljanje i razvoj Niške Banje, radnicima JKP “Mediana” i onima koji su angažovani kroz javne radove, i sami meštani učestvuju u velikoj akciji sređivanja Sportskog centra “Vrtop” u Niškoj Banji.

Jedan od promotera akcije, nekadašnji predsednik Opštine Niš Života Živković kaže da su građani veoma zainteresovani.

Vidite da je velika gužva, nedostaje nam alat, kaže Živković.

vrtiste-uredenje-2Nekada popularni teniski tereni nisu radili dve godine, a ceo kraj je zaparložen u šiblje i visoku travu.

vrtiste-uredenje-1Vrtop je odražavao one koji su pre nas bili u Niškoj Banji: Ovo je megalomanski poduhvat, tu je predivan teren sa veštačkom travom, odbojkaški i košarkaški teren, zid za skvoš i četiri teniska terena, ali to niko nije održavao, kaže predsednik GO Niška Banja Dejan Jovanović.

Od četiri teniska terena, dva su otvorena, tako da se nakon dve godine ovde ponovi igra tenis. Opština ima plan kako da oživi ovaj prostor. Najavljuju da će deca igrati besplatno i da će škola tenisa biti besplatna. Odrasli će plaćati preko dana 200 dinara, a uveče kada se uključe reflektori 300 dinara sat.