BASTA: PODRŠKA DOMAĆOJ PRIVREDI, OČUVATI RADNA MESTA

Ministar privrede Rade Basta razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije NIS i tom prilikom ukazao na neophodnost očuvanja radnih mesta, posebno u sadašnjim teškim i izazovnim vremenima.

Beograd, 18. novembra 2022.- Ministar privrede Rade Basta razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije NIS i tom prilikom ukazao na neophodnost ocuvanja radnih mesta, posebno u sadasnjim teskim i izazovnim vremenima.Navodi se da je u razgovoru sa generalnim direktorom kompanije NIS Kirilom Tjurdenjevim ministar posebno ukazao na znacaj proslogodisnjeg Ugovora o strateskom partnerstvu potpisanog imedju Ministarstva privrede u ime Vlade Srbije, kompanije NIS i HIP Petrohemije. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ ZORAN VUJASINOVIC, fotografija niske rezolucije/ nr

“Domaća privreda mora da ima podršku, neophodna je reindustrijalizacija fabrika, nastavak privlačenja novih inveticija”, rekao je Basta i dodao da je cilj da se sačuva domaća privreda.

Basta je svim kompanijama poručio da, dok je on ministar privrede, prava radnika i sindikata moraju da se poštuju.

“U teškoj ekonomskoj krizi je najbitnija saradnja Vlade Srbije i privrednih društava i razumevanje sindikata i poslodavaca, a naročito je važno poštovanje prava radnika”, rekao Basta, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Navodi se da je u razgovoru sa generalnim direktorom kompanije NIS Kirilom Tjurdenjevim ministar posebno ukazao na značaj prošlogodišnjeg Ugovora o strateškom partnerstvu potpisanog imeđu Ministarstva privrede u ime Vlade Srbije, kompanije NIS i HIP Petrohemije.

Kako se dodaje, rukovodstvo NIS-a upoznalo je Bastu o budućim planovima poslovanja.

(Tanjug)

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com