Radoslav Batak
FOTO: Arhiva februar 2000.

Fudbalski klub Radnički je na poziciju šefa stručnog štaba imenovao Radoslava Bataka, dok je novi sportski direktor Aleksandar Jovanović.

„Uprava Radničkog je u želji da napravi dobru sinergiju u klubu i  obezbedi povratak na pobedničke staze odlučila da na Čair vrati oprobane snage sa kojima je Radnički beležio dobre rezultate. Radoslav Batak, koji je trenersku karijeru počeo 2015. godine vraća se  na Čair, na klupu tima koji je predvodio tokom 2020. godine“ – navode iz Radničkog.

-Prošli put smo ostavili dobar trag ovde u Radničkom i to mi je bio  motiv da se vratim i ponovo predvodim ovaj klub. Situacija u kojoj preuzimam Radnički je teška, ali mi je to dodatni motiv. Do reprezentativne pauze nam slede dve utakmice, obe u gostima. Kolubara je  već u subotu i imamo malo prostora i vremena da spremimo tim, u kojem
postoji i problem sa stomačnim virusom. Prvi cilj je da izvučemo  maksimum do te pauze, a onda ćemo imati dovoljno vremena da se  pripremimo za nastavak sezone. Smatram da Radnički ima dobar sastav,  koji treba da bude u vrhu tabele, ali ne želim da se razmećem  obećanjima. Ići ćemo meč po meč. Sa nekim igračima sam već radio i
odlično ih poznajem, što će mi značajno olakšati posao na početku. Sa  mnom su u stručni štab došli pomoćnici Zoran Repac i Nikola Trajković,  nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine- izjavio je Batak.

Aleksandar Jovanović je dobro poznato ime svim „Meraklijama“.  Reč je o  živoj legendi Radničkog i fudbaleru koji je odigrao preko 400 mečeva za klub. Jovanović je bio i dugogodišnji kapiten Radničkog i dan danas je poznat po nadimku Aca kapiten. Nakon završetka igračke karijere  prihvatio je poziv Radničkog da se vrati na mesto gde je započeo svoju  karijeru i odigrao svoje najbolje sezone, te postane sportski direktor  kluba.