субота, јул 13

BESPLATAN PREVOZ ZA ŽITELJE SELA IZ 18 OPŠTINA

0
22

Rad Komisije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije je završen, a prema rečima ministra za brigu o selu Milana Krkobabića besplatan prevoz omogućen je za žitelje sela iz 18 opština.Prva na listi je Kuršumlija, a zatim slede Bosilegrad, Trgovište, Crna Trava, Gadžin Han, Lebane…

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za brigu o selu, minibusevi kupljeni ovim sredstvima služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište. To će doprineti rešavanju problema prevoza u čak 479 sela širom Srbije, a prevoz će nedeljno koristiti čak 17.000-18.000 putnika.

Na taj način, dodaje se, stanovnicima sela omogućiće se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

Raspoloživa sredstva od 120 miliona dinara raspodeljena su na 18 najbolje rangiranih jedinica lokalnih samouprava.

Kako se dodaje, u odlučivanju se vodilo računa o najugroženijim područjima Srbije, pa tako 13 od 18 jedinica lokalnih samouprava koje su dobile sredstva pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti i devastiranim područjima.

Konkurs je trajao do 3. septembra ove godine, podnosioci prijave na javni konkurs bile su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, a maksimalan iznos po jednoj prijavi je sedam miliona dinara.

Leave a reply