BESPLATAN PREVOZ ZA ŽITELJE SELA IZ 18 OPŠTINA

BESPLATAN PREVOZ ZA ŽITELJE SELA IZ 18 OPŠTINA

Rad Komisije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije je završen, a prema rečima ministra za brigu o selu Milana Krkobabića besplatan prevoz omogućen je za žitelje sela iz 18 opština.Prva na listi je Kuršumlija, a zatim slede Bosilegrad, Trgovište, Crna Trava, Gadžin Han, Lebane…

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za brigu o selu, minibusevi kupljeni ovim sredstvima služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište. To će doprineti rešavanju problema prevoza u čak 479 sela širom Srbije, a prevoz će nedeljno koristiti čak 17.000-18.000 putnika.

Na taj način, dodaje se, stanovnicima sela omogućiće se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

Raspoloživa sredstva od 120 miliona dinara raspodeljena su na 18 najbolje rangiranih jedinica lokalnih samouprava.

Kako se dodaje, u odlučivanju se vodilo računa o najugroženijim područjima Srbije, pa tako 13 od 18 jedinica lokalnih samouprava koje su dobile sredstva pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti i devastiranim područjima.

Konkurs je trajao do 3. septembra ove godine, podnosioci prijave na javni konkurs bile su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, a maksimalan iznos po jednoj prijavi je sedam miliona dinara.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com