BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U KLINIČKOM CENTRU NIŠ

BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U KLINIČKOM CENTRU NIŠ

U nedelju, 22. decembra, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog  Kliničkog centra, obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u specijalističkim, dijagnostičkim ambulantama Klinike za kardiovaskularne bolesti,  koje se nalaze u nekadašnjoj zgradi internističkih klinika ( stari deo KC Niš), kardiolozi niškog Kliničkog centra, obavljaće EKG preglede srca i proveravaće  visinu krvnog pritiska kod pacijenata.

Sve zainteresovane sugrađanke će u zgradi Centra za nuklearnu medicinu, moći da daju krv na analizu na tumor marker jajnika- CA 125.

Istovremeno, u novoj zgradi Kliničkog centra Niš, u Centru za radiologiju (sprat ispod Urgentnog centra), biće organizovani i ultrazvučni pregledi abdomena.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pregledani građanin dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.