Besplatni stomatološki pregledi za stare

STOMATOLOGIJA VULIN.mpg_snapshot_00.00_[2014.10.01_18.29.23]Do kraja ovog meseca Nišlije starije od 65 godina uz potvrdu Centra za socijalni rad, dobiće besplatan pregled i izradu proteza na niškoj Klinici za stomatologiju. Klinika ove godine obeležava 50 godina postojanja, pa i mladima do 18 godina poklanja pregled i osnovno lečenje zuba. Za početak besplatna usluga nudi se onima koji su najugroženiji.

Verovatno će biti veliki odziv a naši kapaciteti neće moći to da isprate. Ali, nadam se da ćemo nastaviti s tim, jer nam se firme donatori javljaju svakodnevno, kaže direktor Klinike za stomatologiju Aleksandar Mitić.

Po prosečnoj starosti stanovništva, Srbija je najstarija zemlja u Evropi, druga u svetu. Besplatne usluge za socijalno ugrožene najstarije Nišlije inicirao je ministar Aleksandar Vulin.

Starost ne sme da bude kazna. Ovakva akcija je način da kažemo hvala i da pokažemo kako je moguće da sa minimumom ili bez troškova obezbedimo ljudima bolji kvalitet života, kaže ministar Vulin.

Ministar za rad i socijalna pitanja kaže da je završena prva trijaža invalidskih penzija. Koliko je ljudi nezakonito ili na vezu u protekle tri decenije otišlo u invalidsku penziju još se ne zna. Rezultati prve trijaže će biti poznati do kraja oktobra, a svaki sporni slučaj država će istražiti do kraja. Poslednja revizija invalidskih penzija rađena je osamdesetih godina prošlog veka.

Tokom posete ministra Klinici za stomatologiju, promovisan je i višenamenski operacioni sto za rad sa decom sa posebnim potrebama, koji je klinika dobila kao donaciju kompanije “Yumis”.