Bez dočeka Nove godine u centru Niša

Bez dočeka Nove godine u centru Niša

202541_nis-01-vatromet-za-docek-u-nisu-k-kamenov_f

Nišlije ipak neće imati organizovan doček Nove godine na Trgu kralja Milana – poslednja je odluka gradonačelnika Zorana Perišića. Obrazloženje je to što je trg već zauzet, i što Grad nema novca da ove godine plati organizovanu proslavu.

To je, kaže Perišić, ujedno i odgovor Novoj stranci, koja se ponudila da sama organizuje nekog izvođača za 31. decembar, i dodaje da proslave može biti na nekoj drugoj lokaciji.

“Nakon dopisa opštine Medijana, gde su tražili dozvolu za novogodišnji vašar, mi smo iizašli u susret. Ja sam siguran da su članovi Nove stranke znali da je taj prostor zauzet, tako da saradnja nije, a možda postoji još neki prostor u gradu za koji su zainteresovani”,  kaže Perišić.
U Novoj stranci odgovaraju: „Razočarani smo odlukom gradonačelnika, jer je, izdavanjem prostora na Trgu kralja Milana pokazao neinventivmost, nedostatak vizije, i želje da se gradjanima Niša omogući doček Nove godine na trgu, u skladu sa tradicijom. A budući da u Nišu ne postoji sličan adekvatan prostor na kome bi mogao da se organizuje doček nove godine, a da to bude onako kako su nišlije navikle, Nova stranka nije u mogućnosti da organizuje docek Nove godine.“
Iz grada poručuju da će u danima pre i posle Nove godine ustanove kulture organizovati nekoliko novogodišnjih manifestacija, a za pravoslavnu Novu godinu u parku Svetog Save sviraće niški bendovi.