Bez kvoruma: odbornici SNS i SPS nisu došli

Still0606_00000Zbog nedostatka kvoruma, konstitutivna sednica Skupštine grada Niša nije održana. Od 61 odbornika u sali je bilo samo 20, pa je predsedavajući Vladimir Domazet odložio zasedanje. Odborničke grupe Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije nisu došle na sednicu. Opozicija nedolazak dosadašnje vladajuće većine smatra bahatim.

Farsa besprimerna, koja najavljuje bahat i neozbiljan odnos vladajuće odborničke većine prema građanima i prema kolegama- a mi smo političke kolege isto kao i protivnici, kaže Dejan Petković iz pokreta „Dosta je bilo“.

U taboru SNS-a kao razlog navode da konsultacije za formiranje vlasti u Nišu još nisu završene.

Smatramo da je četvorogodišnji mandat koji čeka SNS sa partnerima jako važan i da se posao ne može uraditi preko noći niti u vremenu koje smo imali do sada. odluka je bila da se održi nova konstitutivna sednica na kojoj će biti formirani svi potrebni organi, kaže nosilac liste SNS Zoran Perišić.

A da li će naprednjaci nastaviti koaliciju sa socijalistima? Perišić nije ni potvrdio ni demantovao, dok su socijalisti za dogovor ali – ne zavisi od njih.

Still0606_00002Političkih razgovora na ovu temu do sada zvaničnih nije bilo. Ja naravno očekujem da ona vlast koja je uspešno obavljala političke poslove u ovom gradu treba da nastavi taj rad, ali to ne zavisi od socijalističke partije., kaže prvi na listi socijalista Mile Ilić.

Na zamerke opozicije što se nije pojavio na sednici koju je sam sazvao, Ilić kaže da kao predsednik Skupštine u starom mandatu samo saziva sednicu i da nema nikakvih drugih obaveza. Novu sednicu zakazaće u zakonskom roku, do kraja juna, a i ranije ukoliko dobije informacije da postoji većina za izbor predsednika skupštine, sekretara, gradonačelnika i gradskog veća. On je podsetio da ni pre 4 godine nije bilo kvoruma na konstitutivnoj sednici, jer do prve sednice  nije bilo političkog dogovora.