BJELOGRLIĆU TUŽILAŠTVO ODREDILO ZADRŽAVANJE DO 48 SATI (VIDEO)

BJELOGRLIĆU TUŽILAŠTVO ODREDILO ZADRŽAVANJE DO 48 SATI (VIDEO)

Izvor: twitter/screenshot

“Dragan Bjelogrlić osumnjičen je da je jutros oko četiri sata u hotelu “Ambasador” fizički napao reditelja Predraga Antonijevića i zadao mu nekoliko udaraca u glavu. Osnovno javno tužilaštvo to delo je okarakterisalo kao nasilničko ponašanje” – rečeno je Zoni plus u Tužilaštvu.

Po nalogu OJT Bjelogrlić je zadržan do 48 sati, a tokom sutrašnjeg dana biće priveden u prostorije Osnovnog tužilaštva.

Društvenim mrežama kruži snimak bezbednosnih kamera koje su zabeležile incident.

Inače, u Nišu su u toku Filmski susreti, koji su okupili producente, reditelje i glumce brojnih filmskih ostvarenja.

 U SAVETU FESTIVALA BEZ KOMENTARA

Organizatori i glumci, učesnici Filmskih susreta u Nišu, ne žele da komentarišu incident.
“Mi se bavimo organizacijom, naš je zadatak da Festival bude što bolji. Nadležni organi će utvrditi o cemu se radi. Nama je žao sto se to desilo, ali nemamo šta da komentarišemo, jer i ne znamo zašto se to desilo” – rekao je direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić.
Prema njegovim rečima, Predrag Gaga Antonijević nije učesnik Festivala, odnosno  zvanični gost Festivala.

GOJKOVIĆ OSUDILA NAPAD NA ANTONIJEVIĆA

Ministarka kulture Maja Gojković najoštrije je osudila napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića, saopštilo je ministarstvo.

“Lično sam potresena i uznemirena zbog ovog nasilnog čina Bjelogrlića prema reditelju filma ”Dara iz Jasenovca”. Nakon snimaka napada koje sam, kao i čitava naša javnost, imala prilike da vidim, razgovarala sam sa Antonijevićem, koji je zadobio povrede i pretrpeo udarce u glavu i koji je bio vidno potresen zbog ovakvog divljačkog napada”, rekla je Gojković.

Prema njenim rečima, ovim “neprimerenim i neprihvatiljivim fizičkim nasrtajem Bjelogrlića naneta je velika šteta i čitavoj našoj kulturnoj sceni i bačena ružna senka na “Filmske susrete” u Nišu