TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

BLAGOJEVIĆ: NIKAD BOLJA ATMOSFERA, NI TRICKY NIJE POKVARIO NIŠVIL (VIDEO)

Više od 160.000 ljudi posetilo je 29. Nišvil džez festival koji je održan u Tvrđavi prethodnih deset dana. Direktor festivala Ivan Blagojević kaže da nikada nije bila bolja atmosfera i da incident koji se dogodio sa izvođačem Tricky poslednje večeri festivala nije mogla da ugrozi ceo festival, jer ga ne čine pojedinci. Blagojević je istako da je bilo problema tokom festivala ali da su svi bili rešeni i da devojka koja je pala sa bedema nije životno ugrožena i da je i dalje na lečenju u UKC Niš.

Posle deset dana Nišvila uklanjanju se bine i čisti prostor. Utiske sređuje kako publika, tako i organizatori koji procenjuju da je od 4. do 13. avgusta kroz kapije niške Tvrđave prošlo oko 160.000 ljudi. Većina je bila zadovoljna programom.

Hedlajner poslednje večeri Trciky je napravio incident, jer je posle uvodnih pesama sa neosvetljenom binom jer je tako tražio, napravio pauzu od 10 minuta, a onda se publici vratio sa jednom numerom koju je pevala samo pevačica, a onda se frontmen grupe neočekivano oprostio od publike. Problem je, navodno, nastao zato što bend iz Velike Britanije nije bio zadovoljan ozvučenjem.

Direktor festivala kaže da je bend imao tonsku probu i da je su bili zadovoljni zvukom. Sve prepisuje egocentričnosti samog umetnika koji se slično ponašao na koncertima u drugim gradovima.

Ovaj festival Blagojević ipak ocenjuje kao uspešan jer je, kako kaže, nikad bolja. Devojka koja je pala sa bedema izvan okvira ograđenih prostora Nišvila van je životne opasnosti.

Blagojević dodaje da je bilo i drugih problema na festivalu, ali da su svi rešeni. Izdvaja nastup benda koji je ostao bez vokala zbog čega je uskočila pevačica Zlata Marinković, koja je imala samo nekoliko sati da se pripremi za nastup.

Sledeće godine je jubilarini 30. Nišvil džez festival i već od oktobra počinju pripreme za ovaj muzički događaj kao i za rezervacije domaćih i svetskih muzičara koji bi mogli da nastupaju, kaže Blagojević.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com