Ivan Blagojević, direktor Nišvil džez festivala

Srbija će biti top destinacija, jer je hrabro odlučila da ipak organizuje velike festivale, ocenio je direktor Nišvil džez festivala Ivan Blagojević. On je za Zonu plus rekao da Nišvil ima i plan B za slučaj novog talasa virusa korona.

„Nišvil ima i plan za socijalnu distancu, pomeranje stolica, merenje temperature…“

Kaže da je, na razgovoru predstavnika festivala sa premijerkom, najavljena i određena pomoć države. Inače, glavni program Nišvila održaće se od 13 do 16. avgusta, ali celokupan program ovogodišnjeg festivala počeće već 7. avgusta pozorišnim predstavama. To je, kako kaže Blagojević, jedini festival koji će ići u punom formatu.

„Mi smo u nezahvalnoj situaciji da program menjamo u hodu. Još uvek nisu pristigla nikakva sredstva od početka korone, pa su neki bendovi otkazali jer nismo po ugovoru uplatili avans. Očekujemo uskoro novac po ugovoru od grada i sledeće nedelje odluke ministarstava turizma i kulture o tome koliko nam sleduje. Sigurno ćemo uzeti više kvalitetnih džez izvođača, a objavljivaćemo jedan po jedan. Verujem da ćemo uspeti da ispoštujemo 90 posto svega i startovati ozbiljnim pozorišnim festivalom sa stranim izvođačima“ – kaže Blagojević.