TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

BLOKADA BULEVARA ZBOG ZEMLJE

Iako Odluka o izradi petih izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Niša još nije usvojena, meštani koji imaju parcele oko novog UKC Niš strahuju šta će biti sa njihovim zemljištem zbog čega su su na kratko blokirali deo Bulevara Zorana Đinđića. Razlog je taj što je Zakonom o nacionalizaciji ovaj prostor 1958. nacionalizovan. Pošto zemljište više decenijama nije bilo privedeno nameni vraćeno, je vlasnicima 2012.godine. Sada ponovo brinu za svoje parcele.

Žele da nam pošto poto oduzmu imanje, dali bi onoliko koliko oni smatraju što je van pameti tako da mi sigurno to nećemo da prihvatimo. Svako od nas je vlasnik te kuće i te zemlje i svako ima pravo na nadoknadu koliko to vredi, kaže meštanim Aleksandar Pavićević.

Protestujemo jer hoćemo da to bude naša imovina, a ne čas nacionalizovana, denacionalizovana. Jednostavno se plašimo, ističe meštanka Milica Dinić.

Ako dođe do ovoga opet to će biti gradsko zemljište gde može grad da raspolaže onako kako, a mi smo samo korisnici tog zemljišta i doćiće do toga da mi nećemo ravnopravno da učestvujemo u razgovorima, bez obzira ko bio investitor.Dajte da budu i meštani zadovoljni i ovi koji to grade, da li će to grad. I ja sam za razvoj grada i za neke savremene stvari, dodaje Ilija Dinić.

Nekadašnji direktor Zavoda za urbanizam i arhitekta Miodrag Stanković kaže da je Odluke o izradi uobičajeni postupak .

Sutra se samo donosi odluka da se nešto radi. Oni su se prerano uplašili u smislu, sutra se ništa ne određuje, ne određuje se ni namena, ne usvaja se plan samo se donosi odluka da će se u narednom periodu raditi planovi. Ipak, ja apelujem na to da se planovi rade po normalnom, kompletnom postupku, a ne po skraćenom postupku.

O ovoj odluci odbornici će se izjašnjavati na sutrašnjoj sednici Skupštine grada i ona je samo uvod u naredne planove koji su, kako kažu nadležni, na dugačkom štapu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com