Bratimiru Vasiljeviću i treća funkcija

BRATIMIRU VASILJEVIĆU I TREĆA FUNKCIJA.avi_snapshot_00.41_[2014.10.14_21.11.37]Član Srpske napredne stranke, narodni poslanik, predsednik Skupštine opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, dobio je još jednu funkciju. Iako je direktiva SNS bila da se njeni članovi odreknu svih funkcija sem jedne, on je danas izabran i za odbornika Skupštine grada. Vasiljević kaže da on ima vremena a i snage da obavlja sve funkcije dobro, a da, ako mu partija kaže da se odrekne neke od njih, on će to i da uradi. Takođe tvrdi da po zakonu mesto odbornika nije funkcija, jer se ne radi o stalnom zaposlenju, tako da faktički ima samo dve funkcije. Ne vidi ništa nemoralno ni u tome što trenutno i prima novac na više mesta.

Agencijaza borbu protiv korupcije je kazala da nisam u sukobu interesa i to imam i napismeno, kaže Vasiljević.

Opozicija, koja je i sama nekada, dok je bila na vlasti imala kadrove sa po dve i više funkcija ipak nema razumevanja za ovoliko gomilanje fotelja.

Jedan je problem stranački, jer očigledno imaju kadrovske probleme, drugi je etički, a treći je taj što nije moguće da jedan čovek daje maksimum na tolikim funkcijama, kaže demokrata Miodrag Radović.

U samoj SNS, objašnjavaju da je nakon oprestanka mandata Ljubice Mrdaković Todorović u gradskom parlamentu, inače narodnog poslanika takođe, mesto odbornika ostalo upražnjeno. Šef odborničke grupe naprednjaka u Skupštini grada Dejan Jovanović kaže da je to mesto ponuđeno Vasiljeviću, jer je on bio sledeći na listi naprednjaka za odborničko mesto.

Takva je procedura, sledećem se ponudi mandat. Ponuđen je Vasiljeviću i on je prihvatio, ističe Jovanović.

Glavni odbor naprednjaka je naložio pre nepunih mesec dana članstvu da se odrekne duplih funkcija inače im slede disciplinske mere. Od tada do danas više od 200 njih odreklo se jedne od fotelja.[mom_video type=”youtube” id=”edaltKNYaX4″]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com