TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika region i Srbija Udarne

BRNABIĆ: BORELJ I LAJČAK ZA NEUTRALNE TABLICE, ALI KAŽU DA NIŠTA NE MOGU (VIDEO)

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije optimistična posle današnjih razgovora na samitu u Berlinu, iako su potpisana tri sporazuma o mobilnosti u regionu Zapadnog Balkana, zato što, kako je rekla, EU dozvoljava da se ne poštuju raniji sporazumi između Beograda i Prištine na koji je i EU stavila svoj potpis i još nas teraju da poštujemo i sklapamo neke nove sporazume.

Kazala je da je pričala u Berlinu i sa Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom o pitanju preregistraciji tablica na KiM i istakla da je Kurti prekršio sve sporazume, iz 2011, 2016. i 2021. godine, kao i da je jednostrano ukinuo statusno neustralne KS tablice.

Oni se slažu da je to tako i da treba da postoje statusno neutrlane tablice, ali da ne mogu ništa da urade, dodala je premijerka.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEDJA VUCKOVIC/ nr

Lideri zapadnobalkanske šestorke danas su na Samitu Berlinskog procesa potpisali tri sporazuma o mobilnosti kojima se omogućava putovanje uz ličnu kartu u regionu ZB, međusobno priznavanje fakultetskih diploma i stručne spreme.

Brnabićeva je odgovarajući na pitanja novinara rekla da ne može da pronađe snage da bude optimistična kada je prošlo skoro 10 godina od potpisivanja Briselskog sporauzma i da još nije formirana Zajednica srpskih opština.

PUTOVANJE UZ LIČNU KARTU U REGIONU ZB

Lideri zapadnobalkanske šestorke su na Samitu Berlinskog procesa potpisali tri sporazuma o mobilnosti kojima se omogućava putovanje uz ličnu kartu u regionu ZB, međusobno priznavanje fakultetskih diploma i stručne spreme.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com