BRNABIĆ POZVALA MLADE DA SE PRIJAVE ZA PROGRAM “MOJA PRVA PLATA” (video)

BRNABIĆ POZVALA MLADE DA SE PRIJAVE ZA PROGRAM “MOJA PRVA PLATA” (video)

ilustracija

Počelo je prijavljivanje za posao uz pomoć države!

Premijerka Ana Brnabić pozvala je mlade da se prijave za program “Moja prva plata” i istakla da postoji mnogo veći odziv privrede nego što je to bilo očekivano.

Brnabić je istakla da će 10 hiljada  mladih moći da steknu preko tog programa prvo radno iskustvo i tako prevaziđu “kvaku 22” sa kojom se svi suočavaju, a to je problem što poslodavci kada objave oglas za radno mesto uvek traže radno iskustvo.

Velika zainteresovanost privrede za program Moja prva plata. Oko 10 hiljada kompanija je oglasilo  više od 28 hiljada radnih pozicija.

Sada je red na mlade da se prijave, a “Moja prva plata” je odgovor na velike kritike mladih i poziv da država mora da učini nešto i pomogne da dođu do prvog radnog iskustva, kaže premijerka Ana Brnabić.

Mladi će moći da se prijave do 8. novembra. Premijerka Srbije Ana Brnabić dodala je da je na kraju drugog kvartala ove godine nezaposlenost mladih bila 20,7 odsto, što je, kaže, rekordno niska nezaposlenost kod te kategorije građana do sada. Istakla je da je pre šest godina nezaposlenost mladih bila čak 51,1 odsto.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com