уторак, јул 23

Brnabić: U Beogradu najkritičnije, pratićemo lokalne sredine (VIDEO)

0
87

Ana Brnabić, premijerka Srbije

Premijerka Ana Brnabić izjavila je  da je na sednici Kriznog štaba dogovoreno da se pojedine oštrije mere donose donose za one sredine i lokalne samouprave u kojima je situacija sa korona virurosm nestabilna, pre svega za Beograd, gde je, kaže, najkritičnije.

Sednica Kriznog štaba trajala je dva sata, a Brnabić je istakla da je to toliko potralo jer se razgovaralo o mnogim pitanjima i problemima, a pre svega, o situaciji u Beogradu, koja je najkritičnija, kao i u pojedinim drugim lokalnim samoupravama.

„Da li kao Krizni štab treba da se vratimo tamo gde smo bili u martu ili aprliu, da donosimo mere za teritroiju Srbije ili da se vodimo onim što smo postavili kao zadatak sebi, sada kada imamo porast broja zaraženih, da donosimo mere za pojedine lokalne samouprave gde imamo krizne situacije“, pojasnila je Brnabić.

Kako je istakla, dogovor je da se i dalje ide tako da nema mera za čitavu Srbiju, već da fokus bude na onim sredinama gde je situacija vanredna, nestabilna, nepredvidiva.

„Tamo gde su građani odgovornim ponašanjem doprineli da nema potrebe za uvođenjem vanredne situacija, da pustimo bez mera, ali ako bude potrebe ili porasta broja zaraženih, onda ćemo i u njima uvoditi mere“, rekla je Brnabić.

 

Leave a reply