петак, јул 19

BRNABIĆ: UVEK ĆEMO BITI UZ SVOJ NAROD NA KIM, SAČUVALI SMO MIR (VIDEO)

0
30

Premijerka Ana Brnabić, poručila je građanima u Kosovskoj Mitrovici, koji su se okupili u velikom broju kako bi je dočekali i pozdravili, da uvek mogu da se oslone na svoju Srbiju, koja će uvek biti uz njih, a da se njoj danas ispunio san da poseti Kosmet.

„Drago mi je što sam danas na KiM. Danas mi se ispunio taj san. Nadam se da je ovo samo prvi put i da ćemo dolaziti ovde, kao tim, sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da ćemo obilaziti mnogo projekata na KiM, kako bi ste vi imali bolji kvalitet života“, rekla je Brnabić građanima ispred Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici.
Brnabić su u Kosovskoj Mitrovici dočekali brojni građani, koji su nosili zastave Srbije, ako i poruke podrške, na kojima je pisalo da su „Srbi sa KiM uvek uz svoju državu“, „Naša premijerka Ana Brnabić“, „Vaša poseta za nas je velika čast“…

Premijerka im je poručila da uvek mogu da se oslone na svoju Srbiju.

„Ovde sam da vam prenesem velike pozdrave predsednika Aleksandra Vučića, da vam prenesem poruku da će Srbija uvek biti uz vas. Nadam se da ste to i vi osetili u prethodnih nekoliko godina, jer smo mnogo novca uložili, i nastavićemo to da radimo“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je ovo težak period, a da je 31. jul bio izuzetno težak, te naglasila da niko ne sme da ugrozi naš narod na Kosmetu.

„Moja poruka danas je – mir, stabilnost, tolerancija, bezbednost. Poruka je da ulažemo u zdravstvo, obrazovanje, a za sve to je potreban mir. Mir i stabilnost gotovo po svaki cenu“, rekla je Brnabić.

Ukazala je da je „crvena linija“ za Beograd bezbednost Srba na KiM.
„Nećemo dozvoliti pogrom i nove “Oluje“. Imamo lidera Aleksandra Vučića, koji se izborio za srpske lične karte. Tako ćemo se izboriti i za tablice, za Zajednicu srpskih opština, i od toga nećemo odustati“, rekla je Brnabić.
Zahvalila je svim Srbima što ostaju na KiM.
„Bez obzira na sve krize, naći ćemo novac i nastavićemo da ulažemo u KiM. Ostajte ovde i računajte na podršku Vlade Srbije“, rekla je Brnabić.


Leave a reply