TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti

Brnabić:Kina spasavala poslove, sada spasava živote u SrbijI

Podrška Kine spasavala je ranije poslove u Srbiji, a danas podrška Kine spasava živote, izjavila je premijerka Ana Brnabić za kinesku televiziju “China Global Television Network” (CGTN) i najavila da će inicirati podizanje spomenika prijateljstvu dve zemlje.

Brnabić je u intervjuu kineskoj mreži istakla da je, u trenutku kada je u Srbiji potvrđen prvi slučaj korona virusa, kineska ambasada bila prva koja se obratila srpskim vlastima i ponudila pomoć.

“Celično partnerstvo između Srbije i Kine”, kao i činjenica da je Kina “bila prva zemlja koja se borila i pobedila korona virus” označili su, kaže premijerka, Peking kao “prirodnog partnera” Beograda, kada je došlo vreme da se zatraži pomoć.

Brnabić je dodala da ima nameru da podigne spomenik posvećen čeličnom prijetaljstvu između dve zemlje, kada se kriza zbog pandemije korona virusa okonča.

“Toliko nama znači partnerstvo sa Narodnom Rrepublikom Kinom”, rekla je Brnabić za CGTN u petak.

Ona je kazala i da Srbiju očekuju dve najteže, dve ključne nedelje u borbi sa pandemijom COVID-19.

“Znamo da ćemo virus suzbiti”, naglasila je Brnabić.

Premijerka je istakla da bez ikakve sumnje očekuje da će kriza zbog pandemije korona virusa zadati ozbiljan udarac srpskoj ekonomiji, ali je dodala da je srpska Vlada za to spremna i da se nada da će se srpska ekonomija brzo oporaviti.

“Već smo izuzetno fokusirani na finansijski paket podrške našoj ekonomiji i našem poslovanju”, kazala je premijerka.

Ona je dodala da se nada da će, uz partnerstvo, sinergiju i podršku kineskih kompanija, koje su među ključnim partnerima u infrastrukturnom razvoju Srbije, naša zemlja uspeti da vrlo efikasno oporavi svoju ekonomiju.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com