Broj gostiju povećan za trećinu

39613040Od juna do polovine avgusta, broj turista koji su posetili Niš porastao je za trećinu u odnosu na prošlu godinu. Istovremeno povećao se i broj noćenja, pa je skoro polovina onih koji su posetili Niš i noćili u gradu na Nišavi. Razlog tome, kako kažu u Turističkoj organizaciji Niša, je veća promocija grada na svetskim berzama i sajmovima turizma, ali i brojne manifestacije koje su se ovog leta održale u Nišu.

Smotra folklora, Sajam vina, Nišvil. Redjali su se festivali ovog leta u Nišu, pa i ne čudi što se i broj gostiju, naročito stranaca povećao. Niški ugostitelji medjutim kažu da se ovog leta nisu baš ovajdili.

U turističkoj organizaciji Niša kažu da festivali jesu doveli strance u grad, ali da je boljoj posećenosti umnogome doprnela i promocija grada na raznim sajtovima, kao i sajmovima turizma. Broj turista koji su ovog leta gostovali u Nišu povećan je čak za 30 odsto.

Može i bolje, kažu u Turističkoj organizaciji, jer ostaje da se reše još dve rak rane niškog turizma.

U turističkoj organizaciji niša kažu da su osmislili nove ture i nove sadržaje kojima će privući nove goste i da očekuju da se trend rasta broja gostiju, naročito onih mladjih, nastavi