Budžet za 2015. godinu – štedljiv

Budžet za 2015. godinu – štedljiv

BUDZETBudžet grada Niša za narednu godinu iznosiće 10 milijardi dinara i biće štedljiv, najavljuje gradonačelnik Niša Zoran Perišić na javnoj raspravi. Izdavanja za socijalu ostaće na nivou prošlogodišnjih, ali će se zato izdvajanja za subvencije umanjiti. Štedi se i na dnevnicama i reprezentaciji, nema više subvencija za aerodrom, za gradski prevoz drastično su smanjene. Ravnotežu će na prihodovnoj strani budžeta u najvećoj meri držati prihod od legalizacije, za koji je planirano da iznosi milijardu i dvesta miliona dinara.

Plan prihoda i rashoda grada za narednu godinu je napravljen. Deset mijardi dinara na obe strane, prihodovnoj i rashodovnoj. Najveći prihod očekuje se od poreza na imovinu Nišlija, i posebno od legalizacije. Po milijardu i 200 hiljada. U gradskom veću su ubeđeni da će prihod od legalizacije napuniti gradsku kasu, naročito zato što će naknade biti skoro prepolovljene.

Budžet za narednu godinu biće štedljiv, tvrdi vlast. Naročito što će subvencije biti smanjene za više od sto miliona dinara.

Usvajanju budžeta na Gradskom veću prethodila je javna rasprava u Skupštini grada, kojoj nisu prisustvovali predstavnici opozicije.[mom_video type=”youtube” id=”UNYmAYhPdcs”]