bugarinovicDragan Bugarinović je potvrdio Televiziji Zona plus da je podneo ostavku na mesto direktora niškog aerodoroma, ali nije želeo da precizira detalje. O smeni i ostavci se mesec dana spekuliše u medijima a gradski fukncioneri su u nekoliko navrata najavljivali promene na čelu aerodroma Konstantin Veliki. Saradanja niškog i beogradskog aerodorma medjutim, ovih dana je i pod lupom državnih revizora, potvrdjuju Zoni plus u Državnoj revizorskoj instituciji.

Dragan Bugarinović više nije direktor aerodorma Konstantin Veliki. Podneo je ostavku mesec dana nakon što su gradski oci to tražili, nezadovoljni nejgovim poslovanjem. A na meti je bilo sve od ugovora, letova, zapošljavanje do saradnje i donacija beogradskog aerodroma Nikola tesla. Šta će sve da izadje na videlo kada državni revizori završe češljanje ugovora o saradnji niškog i beogradskog aerodoroma znaće se narednih meseci. Kašnjenje plata bilo je razlog i štrajka radnika sredinom septembra.

Tada je kao predstavnik grada koji je posetio štrajkače Bojan Avramović kritikovao rad Dragana Bugarinovića.  Za Zonu plus je  rekao : “Kad smo analizirali četiri godine unazad, radeći analize oko cene, mi smo bili iznenadjeni cifrom i načinom na koji je aerodrom  funkcionisao. Uspešnost direktora se cenila po tome koliko uspe donacija da obezbedi, kao Crveni krst. Kad saberete cifru imate više od 300 miliona direktnih donacija za tri i po godine”.

Mesec dana je trajala neizvesnost – Dragan Bugarinoviće je presekao ostavkom. Ranije je izjavio za Zonu plus da stoji iza svakog poslovnog poteza. “Želim da sve ovo što se iznosi o poslovanju aerodoroma, iznese I da se dokaže. Prosto ne mogu da prihvatih da na osnovu takvih paušalih procena , podnoseći ostavku, ja indirektno prihvatim sve to” . Bugarinović dodaje, “ Nisam ničim prekoračio ovalašćenja , mislim da sam maksimalnim trudom uspeo da, zajedno sa svim radnicima aerodoroma očuvamo funkcionisanje u jako teškim uslovima”.

Dragan Bugarinović je po drugi put postavljen na mesto direktora aerodroma Konstantin veliki pre godinu dana. Predložili su ga Ujedinjeni regioni koji su tada još uvek bili deo vlasti.[mom_video type=“youtube“ id=“kvM4VLegL-c“]

By rezija