Bulatović naredni gradonačelnik?

PRED SKUPSTINU (3)Da li će aktuelni direktor Elektrodistribucije Niš Darko Bulatović biti novi gradonačelnik Niša? Tu informaciju niko nije želeo niti da potvrdi niti da komentariše.

Ono što je izvesno je da Miroslav Milutinović ostaje na mestu predsednika niške opštine Crveni Krst. U ovoj opštini je čak dve trećine mandata osvojila Srpska napredna stranka sutra. Jednom odlagana, konstitutivna sednica skupštine opštine nastaviće se u sredu, ali će se birati samo predsednik i sekretar Skupštine opštine. Izvršna vlast će sačekati sledeću nedelju, kada će se birati i gradska.

Najveće je pitanje ko će biti naredni gradonačelnik. Informaciju da je Srpska napredna stranka odlučila da poverenje da Darku Bulatoviću niko nije želeo ni da potvrdi niti da komentariše.

Zoran Perišić i Darko Bulatović bez komentara. U SNS-u kažu da je sastanak bio zatvorenog tipa i da ga neće komentarisati.

Kada Srpska napredna stranka bude želela nešto da saopšti, reći ćemo to na konferenciji za novinare, kažu u SNS-u.

Iako je 29. jun najizvesniji datum održavanja sednice gradke skupštine, ni to još nije potvrđeno.

Sednica Skupštine grada Niša biće održana naredne nedelje, ali još nije zakazan precizan termin, kaže za Zonu plus predsednik SG Niša Mile Ilić.

Ilić kaže da socijalisti još nisu zvanično razgovarali o koalicijama, ali politički dogovor očekuju do sednice niškog parlamenta

Do sada su konstituisane skupštine dveju niških opština – Niška Banja i Palilula, a u Banji je izabran i novi predsednik opštine.